Zelf juwelen maken?
Je kan in al onze Zahia winkels en op de webshop kralen, materiaal en benodigdheden aankopen om je eigen juwelen en sieraden te maken.
WORKSHOPS JUWELEN MAKEN
Zahia is dé referentie op gebied van workshops juwelen maken.
We hebben een aanbod van meer dan 12 verschillende workshops, en we werken regelmatig nieuwe workshops uit. De kwaliteit van het materiaal, vakbekwame lesgeefsters en een persoonlijke begeleiding, dat zijn de grote troeven van onze workshops.
De kwaliteit van het aangeboden materiaal vind je nergens anders: de collectie kralen is uniek en waardevol en er is een heel ruime keuze!
Na drie uur stap je bij ons naar buiten met een heel concreet resultaat: een zelfgemaakt juweel, dat volledig op jou is afgestemd. In elke Zahia workshop zit een technisch gedeelte met alle achtergrondinformatie, zodat je daarna zelf creatief aan de slag kunt. De sfeer in onze workshops is heel ontspannen, en je krijgt altijd een persoonlijke begeleiding van onze enthousiaste lesgevers
Zin om zelf aan de slag te gaan? Een overzicht van alle workshops vind je op deze pagina.
Ben je op zoek naar materialen om zelf juwelen te maken? Hieronder vind je een lijstje waarmee je van start kan gaan!
MATERIAAL OM ZELF JUWELEN TE MAKEN
Om te beginnen heb je draad nodig. Tegenwoordig wordt er meestal gewerkt met fijne stalen kabels met een kunststof coating. Let op: er zijn zeer grote kwaliteitsverschillen in de draad die op de markt is. In veel hobby- en kralenwinkels vind je goedkope draad van Chinese makelij, maar die is absoluut af te raden: de draad vertoont veel zwakke plekken en is vaak gedraaid of geplooid.
Bij Zahia gebruiken we Accu-Flex.
Accu-Flex is professionele draad, gemaakt van een aantal dunne getorste stalen kabeltjes en gecoat met transparante of gekleurde kunststof. Wij kozen voor de stevigste versie van 7 x 7 getorste stalen kabels.
Door zijn opbouw is Accu-Flex dus heel stevig en resistent maar hij valt tegelijkertijd heel soepel. De kwaliteit is gegarandeerd. We hebben twee diameters (voor lichte en zwaardere halssnoeren) en twee kleuren (metaal- en goudkleurig).
Om een eenvoudig halssnoer te maken heb je verder twee tangen nodig: een platbektang (of plettang) en een kniptang.
Bij een platbektang moet je erop letten dat de binnenkant glad is, anders krijg je ribbeltjes op de pletkralen.
Je kan bij ons losse tangen kopen, maar we hebben ook een handige 8-delige tangenset. Hiermee heb je meteen alle tangen die je nodig hebt om zelf juwelen te maken!
Om het slotje te bevestigen aan de draad heb je pletkralen nodig.
Bij Zahia hebben we pletkralen in sterling zilver en verguld zilver, of in zilverkleurig of bronskleurig metaal. De pletkralen in zilver of verguld zilver zijn te koop per stuk.
Slotjes, en daarmee zijn we aan het eind van de lijst, zijn er in alle soorten en maten, we hebben een groot aanbod verschillende slotjes in stock, vooral in zilver en verguld zilver maar ook in metaal.
Voilà, hiermee kun je aan de slag om een ketting te maken. Leer hier hoe je het slotje vastmaakt aan de draad of volg een basisworkshop!
Om oorringen te maken heb je nog een plooitang nodig.
Belangrijk is dat de bek van de plooitang fijn genoeg is, zodat je echt mooie kleine oogjes kunt maken.
Voor een eenvoudige oorring heb je ook nog T-pennen nodig:
We hebben T-pennen in zilver of verguld zilver, en in zilver- of bronskleurig metaal.
Ten slotte heb je ook nog oorhaakjes nodig. We hebben een ruime keuze oorhaakjes en oorstekers. Voor wie geen gaatjes heeft, hebben we ook oorclipsen.
Hier leer je de techniek om een eenvoudige oorring te maken.
Hier leer je de techniek om een eenvoudige oorring te maken.
Verder zijn er nog deze handige hulpmiddelen, niet onontbeerlijk maar wel superpraktisch!
HANDIGE TOOLS
Je kan een legbord gebruiken om je kralen te schikken en te herschikken tot je tevreden bent over je creatie en voor je aan het rijgen gaat.
Op het bord wordt de lengte van je ketting aangegeven (meestal in centimeter en in inches). De vakjes zijn heel handig om vooral kleinere kraaltjes bij de hand te hebben. Handig ook als je je werk even opzij wil leggen om het later weer op te nemen. Je kan een legbord kopen in onze winkels.
Daarnaast is een beadstopper ook een fantastische uitvinding!
Als je ooit op handen en voeten hebt rondgekropen om de kralen van een half geregen snoer bij elkaar te zoeken, weet je wat ik bedoel! Vóór je begint te rijgen klem je de beadstopper op één uiteinde van de draad en de kralen kunnen niet meer weg. Als je je werk even opzij wil leggen om later voort te werken, klem je ook het andere uiteinde vast. Beadstoppers zijn te koop in onze winkels en op de webshop.
Een kleurenkaart is nog zo'n leuk hebbeding. Ik kan mijn kleurenkaart niet meer missen en gebruik ze bij alles waar kleur bij te pas komt, zoals binnenhuisinrichting, tuinaanleg...
Er zit een gebruiksaanwijzing bij in het Frans, Engels en Spaans. De vertaling vind je op onze site. In de basisworkshop Juwelen maken krijg je ook de basisprincipes van de kleurenkaart mee.